Att driva en bostadsrättsförening

Som bostadsrättsförening så gäller det att man driver den verksamheten så att föreningen får en god ekonomi med allt vad det innebär. I mångt och mycket så är det som att driva ett större företag med en styrelse som ser till att allt går i lås och att man når de mål som föreningen satt upp.

Så klart så gäller det att man har koll på saker och ting som gäller för just en bostadsrättsförening. Men det kan även vara saker som är viktigt att ha kunskap om vid eventuella stora renoveringar av de fastigheter som föreningen äger. Det kan vara ett stambyte som är på gång. Eller att man ska investera i balkonger till alla lägenheter. När det är fråga om stora renoveringar så gäller det att man har koll på saker som avtalsvillkor.

Hos företaget Bostadsjuristerna  så får man lära sig skillnaderna mellan AB 04 och ABT 06. Men också vilka misstag man kan göra när det kommer till avtal mellan entreprenadföretag och bostadsrättsföreningen. Det är viktigt att allt går som man planerat och tänkt sig. Det kan vara enkelt att förbise de avtal som skriv och fokusera på den slutsumma som man fått. Det är viktigt att veta skillnaden mellan ett totalentreprenad och en utförandeentreprenad.

Vi hoppas att ni som bostadsrättsförening fått lite mer på fötterna innan er stora renovering och att allt går er väg.