Hjälp att rekrytera

Det är viktigt att anställa rätt nyckelpersoner till sitt företag. För att ett företag ska fungera bra krävs det att de anställda har tillräcklig kompetens för att kunna utföra sina arbetsuppgifter på ett tillfredsställande sätt. De är också viktigt att de är optimistiska och har ett bra sätt mot sina arbetskamrater.

Anställa olika typer av personer

Det är bra att anställa personer med olika bakgrunder. Det är inte säkert att den som har gått den finaste skolan är den som klarar av jobbet bäst. Om alla är stöpta i samma form finns det inte heller lika mycket utrymme för nytänkande. Mångfalden är viktig för att få anställda som kompletterar varandra.

Gå på personlig lämplighet

Det är mycket enklare att ge någon mer kunskap än att försöka ändra på personer med dålig attityd. Om du får en negativ känsla för en person bör du antagligen lita på den. Men här måste man även komma ihåg att inte döma en person bara för att de inte delar samma tänk som dig själv: du är trots allt ute efter att skapa en arbetsplats med olika personligheter och tänkande. Men en dålig attityd är som sagt inte önskvärt.

Gå inte endast efter den arbetssökandes referenser

Eftersom personen av någon anledning har slutat på tidigare arbetsplatser finns risken att referenserna inte är helt sanningsenliga. Testa istället personen med en verklighetstrogen arbetsuppgift eller be om att få se deras bästa arbetsprover.

Vad ärlig med vad du söker

Du inte dig själv eller de arbetssökande några tjänster genom att vara flummig och abstrakt i ansökan. När du ansöker om fler anställda är det bäst att vara så ärlig som möjligt kring vad jobbet innebär, vilken lön man kan förvänta sig och vad man förväntas kunna och vilken typ av utveckling samt karriär ni kan erbjuda de som söker. Du minskar därmed risken att anställa fel personer.

Dyrt att anställa fel

Det är kostsamt att anställa någon som inte klarar av jobbet. Tidningen Företagaren skrev i nummer 1/2007 att en felanställning gjord av ett litet företag på mellan 10 och 100 anställda beräknas kosta 700 000 kronor.

Det kan vara en bra idé att ta hjälp av en professionell rekryteringsfirma. Ett exempel på en bra så kallad headhunter i Stockholm är Head Agent. Särskilt om man inte har så stor erfarenhet av rekrytering kan det vara skönt att förlita sig på andras expertis.