Inreda kontoret

Oavsett vilket yrke du har är det viktigt att arbetsmiljön är inbjudande. Det är inte alltid det går att påverka men jobbar du på ett kontor har du möjlighet att göra din arbetsplats mer personlig. Med tanke på att du ofta spenderar åtta timmar om dagen på jobbet är det viktigt att du skapar en miljö som du trivs med.

Val av kontorsmöbler

När du väljer kontorsmöbler är det viktigt att du inte bara fokuserar på utseendet utan även på att de ska vara bekväma. För att undvika muskel- och ledvärk kan du välja ergonomiska möbler som till exempel ett höj- och sänkbart skrivbord. Om du har ett stillasittande jobb är det viktigt att du tänker på att byta arbetsställning när du får tillfälle och med ett sådant skrivbord är det lättare att göra det. Du behöver även en bekväm kontorsstol som du kan ställa in efter din längd. Bra sådana hittar du till exempel på Kontors24.se, som har ett stort utbud av ergonomiska möbler.

Köp till rabatterade priser

Om din ekonomi är begränsad kan du hitta rabattkoder till olika möbelbutiker på Rabatterat.nu. De uppdaterar rabattkoderna dagligen och det är ett bra sätt att spara pengar på. Här hittar du rabattkoder till bland annat Megashop.se, Staples.se och Kontors24. Att ha en bra belysning på kontoret är viktigt för att du ska undvika att få huvudvärk och trötta ögon och butiker som säljer bra lampor hittar du också rabatter till på hemsidan.

Ergonomi

Om du vill får mer tips om ergonomi kan du bland annat läsa på Visma.

Att göra kontoret personligt

För att få ett mysigare och mer hemtrevligt kontor är det vanligt att till exempel pryda skrivbordet med foton på familjen. Du kan också ställa dit gröna växter. Då riskerar du inte att någon som är allergisk behöver lida. Det finns även andra fördelar med vissa gröna växter. Du kan till exempel välja en gullranka som hjälper till att hålla luften ren på ditt kontor.