När företaget behöver tillökning

Behovet av ökad arbetskraft kan betyda olika saker för olika företag. Men för många betyder det helt enkelt att det är dags för rekrytering på ett sätt eller annat. Rekryteringsprocessen är sällan en väldigt snabb och enkel sådan, men att påskynda den ökar också risken att man inte får rätt kandidat till den lediga positionen.

Innan man dock rusar för att publicera sin arbetsplatsannons är det viktigt att man tagit en noga titt på vilka arbetsuppgifter denna position inkluderar och därmed vilka kvalifikationer en kandidat behöver ha. Ju bättre man kan definiera och beskriva arbetet desto större är också chansen att verkligen kvalificerade personer letar sig till tjänsten. Är det första jobbannonsen man skriver finns det många praktiska tips där ute som är värt att ta del av.

När annonsen väl är placerad är det bara att vänta på att CV och personliga brev börjar trilla in.  En grundregel man kan ha inom rekrytering är att ju fler ansökningar man får desto mer kritisk kan man också vara. Har man oturen att få färre än man trott gäller har man inte alltid lyxen av att vara så kritisk. Speciellt inte om det är viktigt att tillsätta positionen omgående.

Efter första utgallringen av ansökningar kan man igen titta på hur många som är kvar och om det då är möjligt att kalla alla dessa till intervju eller om man kan göra ytterligare en gallring innan man går vidare. Man kan dock använda sig av andra metoder och kanske kalla in kandidater för att göra ett prov av ett slag eller annat innan man gör intervjuerna. Det finns flera tester på marknaden idag som kan vara värt att överväga beroende på vilken typ av tjänst det handlar om.

När det äntligen blir dags för intervju  gäller det att förbereda rätt och tänka noga på vilka frågor man ska ställa till kandidaterna. Det finns en rad olika frågor som kandidater ofta förbereder sig för just för att de är så vanliga. Nu ska man inte kategoriskt undvika dessa frågor då många av den har klar och tydlig nytta. Men samtidigt kan det vara bra att tänka på andra frågor att ställa.