Vikten av att synas online

Det är många som ställer sig frågan om hur man som företag kan göra sig synligare för fler. Alla verksamheter strävar efter att locka nya kunder. Idag är en internetnärvaro i det närmaste obligatorisk för alla företag som vill växa. Varför är det så? Vi tittar på några av anledningarna här och hur man lyckas.

Internet ger dig nya kunder

Du kan spendera mycket pengar på att annonsera i tidningar men har du ingen webbsida lär det inte leda till mycket. Det är din webbsida folk går till när de vill lära sig mer om ditt företag. Det är där du kan visa upp dina produkter, beskriva dina tjänster i detalj och locka till dig nya kunder. Det är också här folk hittar dig om de inte redan kände till ditt företag. När de söker efter produkter du säljer, hamnar de hos dig – om din sida ligger tillräckligt långt upp i sökresultaten.

Bra exempel

För att bli synlig på nätet behöver du för det första ha bra innehåll på din hemsida. Texter ska vara unika, bilderna får gärna vara dina egna och det är viktigt att du har med viktiga sökord på din sida.

Sedan måste din sajt vara lättnavigerad – det ska vara enkelt för kunder att hitta och köpa det de vill ha. För att få ett hum om hur det kan se ut för företag som har lyckats med att synas online kan du se ett exempel nedan.

Inom segmentet trädgård har Zetas gjort ett bra jobb. Här är allt tydligt uppdelat i olika kategorier och det finns både nyttig information och vackra, tilltalande blomsterbilder på sajten som lockar till inspiration.

Så om du och ditt företag ännu inte finns på internet så är det dags att bygga en hemsida. Många regelbundna nätanvändare är dina framtida kunder.